ENEMIQ DAYS | 14. - 20.10 | ZĽAVA 23 % KÓD: ENEMIQDAYS

SMART CASUAL PRE DÁMY S OSOBNÝM ŠARMOM

Keď sa povie "smart casual" mnohým z nás sa vybaví záhadná kombinácia slov, ktorá zdanlivo spája dva protikladné pojmy. Ako môže byť niečo súčasne „chytré“ a „neformálne“? Smart casual je dress code, ktorý sa hodí pre rôzne príležitosti, od business stretnutí cez neformálne večere až po výlety do mesta. V tomto blogu sa pozrieme na to, ako si vytvoriť smart casual outfit s osobným šarmom, ktorý vás odlíši od davu.

Smart casual nie je len o oblečení, ale aj o tom, ako sa cítite a ako pôsobíte na ostatných. Je to kombinácia elegantnej profesionality a pohodlnej neformálnosti. Predstavte si to ako kokteil: základom je formálny dresscode, do ktorého sa vniesli zložky neformálneho štýlu, aby vytvorili harmonický a sofistikovaný výsledok.

Tu je niekoľko tipov na smart casual outfity pre dámy:

1. Blúzky a topy: klasická biela blúzka je neodmysliteľnou súčasťou smart casual štýlu, ale môžete sa tiež rozhodnúť pre jemné pastelové farby alebo vzory, ktoré prinesú do vášho vzhľadu osobný dotyk. Dôležité je, aby materiál bol kvalitný a dobre sedel.

2. Nohavice a sukne: čierne alebo námornícke modré nohavice sú vždy bezpečnou voľbou, no nezabudnite na úzky strih alebo jemný vzor, ktorý môže pridať zaujímavosť a ženskosť. Sukne by mali byť v dĺžke nad kolená alebo midi – nie príliš krátke, aby ste zachovali profesionálny vzhľad.

3. Blejzre a sako: blejzre sú najlepším priateľom smart casual garderóby. Môžete si vybrať klasický čierny blejzer, no prečo neskúsiť aj jemné farby ako šedá, béžová alebo dokonca svetlomodrá? Kľúčové je, aby sako dobre sedelo, pretože práve tento kúsok dodá vášmu outfitu ten pravý závan elegancie.

4. Topánky: elegantné lodičky sú vždy dobrým nápadom, avšak moderné sofistikované mokasíny alebo balerínky môžu byť skvelou alternatívou, ak preferujete pohodlie. Dbajte na to, aby boli topánky čisté a dobre udržiavané.

5. Doplnky: menej je viac. Jednoduché náušnice, jemný náramok, hodinky alebo elegantná kabelka môžu váš outfit dokonale doplniť. Vyhnite sa príliš výrazným šperkom, ktoré by mohli odvádzať pozornosť.

Osobný Šarm: Ako ho vnášať do Smart Casual ? 

Vytvoriť si vlastný štýl, ktorý bude zároveň profesionálny a osobný, je umenie. Tu je niekoľko tipov, ako to dosiahnuť:

Farby a vzory: nebojte sa experimentovať s farbami a vzormi, ktoré vás charakterizujú. Ak máte radi pastelové odtiene, zakomponujte ich do svojho šatníka. Ak preferujete geometrické vzory alebo kvety, nechajte ich jemne vystúpiť na blúzke alebo sukni.

Vrstvenie: vrstvenie je skvelý spôsob, ako pridať svojmu outfitu hĺbku a textúru. Kombinujte blúzku s jemným svetrom alebo pridajte šál či šatku. Vytvoríte tak vzhľad, ktorý je nielen štýlový, ale aj praktický, najmä v meniacich sa teplotných podmienkach.

Osobné detaily: možno máte obľúbený šperk, ktorý ste dostali od niekoho blízkeho, alebo vintage hodinky, ktoré vám pripomínajú staré časy. Tieto osobné detaily môžu byť tým malým kúskom, ktorý vášmu outfitu dodá šarm a jedinečnosť.

Smart casual pre dámy s osobným šarmom nie je len o správnom výbere oblečenia, ale aj o tom, ako sa v ňom cítite, a ako ho nosíte. Je to o spojení profesionality a osobného štýlu, ktorý vyjadruje vašu jedinečnosť. Nechajte sa inšpirovať základnými princípmi, experimentujte a vytvorte si gardróbu, ktorá vám nielen pristane, ale bude vám prinášať radosť a sebavedomie každý deň.

Okrem toho nás môžeš sledovať na Instagrame @enemiq.store kde nájdeš každý deň fresh typy na aktuálnu sezónu spolu s novinkami a skvelými zľavami. U nás máš vždy dopravu ZADARMO a zabezpečíme Ti extrémne rýchle doručenie. Vyberaj a kombinuj! 

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz